طبق مطالعات، کودکان و نوجوانانی که زمان زیادی را صرف بازی های کامپیوتری و ویدئویی می کنند ممکن است بیشتر دچار مشکل در دقت و یادگیری دروس شوند. محققان دریافتند که دانش آموزانی که بیش از دو ساعت در روز بازی کامپیوتری می کنند، دو برابر بیشتر دچار مشکلات توجه در دروس می شوند
طبق مطالعات، کودکانی که زمان زیادی را صرف بازی های کامپیوتری و ویدئویی می کنند ممکن است بیشتر دچار مشکل در دقت و یادگیری دروس شوند.
عوارض جسمی اعتیاد به بازی های کامپیوتری و ویدئویی شامل کبودی زیر چشم، سفتی عضلات شانه، کم خوابی، میگرن، کمردرد، اختلالات غذا خوردن و بهداشت ضعیف شخصی است.
بازی های کامپیوتری و ویدئویی یکی از عوامل اصلی زندگی ناسالم و بی تحرک هستند.
-
مشکلات استخوانی عضلانی
-
کودکان اغلب از مشکلات استخوانی هنگام انجام بازی های کامپیوتری و ویدئویی شکایت دارند، مثل درد دست، درد گردن و کمردرد. اقدامات ارگونومیک می تواند مشکلات وضعیتی بدن را بهبود ببخشند.
مشکلات مربوط به انگشت شست در کودکان که شامل بی حسی و زدن تاول در اثر استفاده بیش از حد از کنترل پلی استیشن بود، گزارش شده است.
استفاده بیش از دو ساعت از رایانه می تواند موجب بروز درد در بسیاری از قسمت های بدن شود. همچنین بازی کردن مداوم و طولانی مدت به احتمال زیاد منجر به افزایش درد کمر خواهد شد.
بررسی ها نشان می دهد کودکانی که بیش از دو ساعت در روز این گونه بازی ها را انجام می دهند، در مقایسه با کودکانی که در همین مدت تلویزیون تماشا می کنند بیشتر دچار کمردرد می شوند.
-
مشکلات چشمی
-
ممکن است بازی های کامپیوتری و ویدئویی با مشکلات بینایی همراه باشند. مشاهده ی بیش از حد صفحه ی نمایشگر می تواند باعث فشار به چشم شود. استفاده ی طولانی مدت از بازی های کامپیوتری و ویدئویی می تواند منجر به سردرد، سرگیجه و استفراغ به علت تمرکز بر صفحه ی نمایشگر شود.
-
چاقی
-
مطالعات زیادی در مورد اثرات تلویزیون و بازی های کامپیوتری بر افزایش شاخص توده ی بدنی انجام شده است. معلوم شده که افزایش مدت زمان انجام این بازی ها با افزایش شاخص توده ی بدنی در کودکان ارتباط دارد. یک بررسی نشان داد پسرانی که کمتر از 1.5 ساعت را صرف تماشای تلویزیون یا انجام این بازی ها می کنند، 75.4 درصد کمتر از کسانی که بیش از 1.5 ساعت وقت صرف می کنند دچار اضافه وزن می شوند. یک جلسه بازی ویدئویی منجر به افزایش مصرف مواد غذایی و اشتها می شود
-
سندروم تونل کارپال
-
نشانگان یا سندرم تونل کارپال با استفاده طولانی مدت از رایانه در ارتباط است. پس تعجبی ندارد که آن را یک نشانه اعتیاد به بازی های ویدئویی بدانیم. سندروم تونل کارپال ناشی از فشار بر روی عصب مچ دست است. استفاده ی بیش از حد از ماوس کامپیوتر می تواند چنین ورم و التهابی را ایجاد کند.
-
میگرن
-
فردی که برای مدت زمان زیادی بازی ویدئویی انجام می دهد به دلیل فشار زیاد به چشم، بیشتر در معرض دردهای میگرنی قرار می گیرد.
-
اختلالات خواب
-
اصطلاح اختلال خواب شامل چند نوع مشکل است از جمله بی خوابی، حمله ی خواب ، آپنه ی خواب، میوکلونوس شبانه (پرش پاها یا بازوها در حین خواب) و نابهنجاری خواب ( مثل کابوس های شبانه، راه رفتن در خواب، صحبت کردن و بختک).
اختلالات خواب به علت تحریک بیش از حد مغز ایجاد می شوند. کسانی که بیش از حد به بازی های ویدئویی فکر می کنند، نمی توانند به راحتی در شب بخوابند.
-
اختلالات غذاخوردن
-
بی نظمی در غذاخوردن در اثر بازی های ویدئویی افزایش می یابد، زیرا بیشتر معتادان به این بازی ها وقت کافی برای غذاخوردن در نظر نمی گیرند و به جای خوردن غذاهای سالم و داشتن وعده های غذایی متعادل، به طور سریع و ناسالم غذا می خورند. در موارد شدید حتی ممکن است غذا نخورند.
این ها تنها چند مورد از عوارض های استفاده ی بیش از حد از بازی های رایانه ای است که در این مقاله ذکر شده است و باید مراقب باشیم که از این بازی ها به شیوه درست استفاده شود.